Girona busca terrenys al sector de Pericot per fer-hi un pavelló




L'Ajuntament de Girona busca terrenys i possibles ubicacions al sector de Pericot i Montilivi per emplaçar-hi un nou pavelló esportiu. La recerca té com a objectiu tenir una alternativa al pavelló projectat per a la Devesa i garantir que no es perdi la subvenció de la Generalitat, que podria concedir-se abans d'acabar l'any. El govern és conscient que la negativa de Patrimoni a la construcció del pavelló a la Devesa pot allargar el procés o, fins i tot, obligar a abandonar el polèmic projecte.

El pla d'instal·lacions esportives de Catalunya (PIEC) detecta en l'actualitat una mancança d'instal·lacions esportives al barri de la Devesa i també al sector de Pericot i Montilivi. Aquesta detecció i els entrebancs sorgits en el projecte del pavelló de la Devesa, com a conseqüència de la negativa de Patrimoni, han provocat que a corre-cuita es busquin alternatives que permetin optar a la subvenció de la Generalitat per a equipaments esportius.

Totes les negociacions a l'interior del tripartit han d'anar de pressa, ja que es calcula que només hi haurà un mes i mig per preparar un avantprojecte que avali la sol·licitud de l'ajut del govern. Tot i això, la construcció de l'equipament esportiu no seria immediata i es treballa amb la idea que el govern doni un termini ampli per a la construcció del pavelló.

L'opció de situar un nou equipament al sector de Montilivi i Pericot es pren tenint en compte que es tracta d'uns dels barris amb més població i amb les expectatives de creixement en els propers anys amb les noves urbanitzacions a l'Avellaneda, més elevades.

La Devesa, a la reserva

La decisió no descarta encara el pavelló de la Devesa, ja que el govern vol estudiar els arguments de Patrimoni i la possibilitat de recórrer. En especial, defensen aquesta postura els socialistes, mentre que ERC no vol allargar el procés durant anys, si l'argumentació no deixa dubtes. ICV veu com la negativa de Patrimoni pot liquidar un projecte el qual han rebutjat públicament. Tot i això, s'ha descartat fer el pavelló al costat dels Maristes, una zona d'equipaments sense propostes, per si en el futur fos possible fer-lo a la Devesa.
Font: El Punt