Reconvertiran l'antiga clínica L'Esperança de Girona en un alberg amb 160 places


L'antiga clínica L'Esperança de la plaça Catalunya de Girona es reconvertirà en un alberg que tindrà una capacitat per a 160 persones. Això serà possible gràcies a un grup privat català que té intenció de començar les obres tan bon punt disposi de les llicències municipals pertinents, ja que l'objectiu és poder obrir aquest mateix estiu si ho permeten el terminis. L'empresa Equity Point disposa d'albergs d'aquest estil a Barcelona, Madrid i Marràqueix. En el cas de Girona, l'empresa conservarà els elements més característics de l'immoble i bàsicament l'estructura de l'antiga clínica i les habitacions tindran una cabuda de 2 a 6 persones. El projecte permetrà recuperar un espai cèntric de la ciutat que estava tancat des de l'any 2005, quan es va clausurar la clínica.

L'àrea de Medi Ambient de Girona ha rebut el projecte d'un grup privat que preveu remodelar tot l'edifici de l'antiga clínica L'Esperança, situada a la plaça Catalunya, i la junta de govern preveu aprovar la llicència d'activitats ambientals aquesta mateixa setmana. El regidor de Medi Ambient, Enric Pardo, considera que el projecte és interessant «perquè aprofita un immoble molt cèntric i amb molt potencial que, per la seva estructura, era de mal reconvertir». A més, Pardo considera que la implantació d'un alberg «cobrirà l'oferta turística d'aquestes característiques». Cal tenir en compte que l'alberg Cerverí sol estar ple gairebé tot l'any, ja que els estudiants universitaris ocupen bona part dels mesos la majoria de places.

El director general d'Equity Point, Oriol Badia, confia a disposar ben aviat de les autoritzacions municipals i avança la voluntat de l'empresa de començar les obres tan bon punt tinguin els permisos. Badia assegura que ja tenen definit el projecte de rehabilitació i preparada l'empresa encarregada de fer les obres. Per això, el director general espera que «l'alberg pugui obrir a l'estiu», per bé que admet que la previsió «és agosarada».

Badia reconeix que uns dels trets característics dels albergs d'Equity Point «són la seva ubicació cèntrica a les ciutats i el respecte a l'entorn on es troben». Pel que fa a les característiques, l'empresa detalla la seva política «d'oferir allotjament de qualitat, confortable i agradable, però a preus democràtics». De mitjana, el preu se situa al voltant dels 20 euros per persona i les habitacions seran des de dues persones fins a sis, en el cas de Girona. La decisió d'obrir a la capital gironina és «per l'atractiu que Girona pot oferir al públic i pel potencial que té la ciutat i que ha anat a l'alça en els últims anys». Badia considera que el perfil de client de l'alberg pot afavorir molt els comerços i la restauració de la ciutat. «Està comprovat que la gent que va a un alberg destina només entre un 15 i un 25% a l'allotjament, la resta va a establiments de la ciutat.» L'empresa catalana té projectes per obrir albergs a Madrid i Londres.

Font: El Punt