Jornada del Consell Escolar Municipal sobre l'orientació educativa



El Consell Escolar Municipal de Girona ha organitzat, pel 7 de febrer, la XVII jornada, dedicada a l'orientació educativa. Es farà al llarg del matí al centre cultural La Mercè i es tracta d'una jornada de treball que s'adreça a totes aquelles persones que estiguin interessades a reflexionar entorn de l'orientació en el món de l'educació. La inscripció és gratuïta i cal fer-la fins al dia 30 de gener.
La XVII Jornada del CEM vol esdevenir un espai de debat, reflexió i construcció de propostes entorn de la importància dels processos d'intervenció en l'orientació dirigida tant a les famílies com a l'alumnat -infants i joves-, en l'àmbit de l'educació formal i no formal. L'orientació es fonamenta en accions educatives, formals i no formals, que contribueixen al desenvolupament personal de l'alumnat en el procés d'escolarització i al seguiment del seu procés d'aprenentatge, i a l'orientació escolar, acadèmica i professional.

Es parlarà dels reptes i les necessitats de com orientar no només els alumnes sinó també les famílies, per exemple en l'inici de l'escolarització. També es parlarà d'aquesta qüestió durant l'ensenyament obligatori i després.

Hi intervindran, entre d'altres, Josep-Maria Terricabras, professor de la UdG; Glòria Plana, directora del SOC a Girona, i Imma Fuyà, de la federació d'AMPA. La inauguració anirà a càrrec de l'alcaldessa, Anna Pagans, i la cloenda, de la regidora Núria Terés.

Font: EL PUNT.