L’escola bressol de Montilivi ocuparà un solar de més de 1.600 metres quadrats


L'Ajuntament de Girona va presentar ahir el projecte de l'escola bressol de Montilivi, que costa 1,6 milions d’euros i que ha inclòs en el Fons Estatal d'Inversions Locals. L'edifici ha d'estar acabat aquest any i es construirà en un solar de 1.686,89 metres quadrats. El solar delimita amb els carrers Josep Bosch (que serà l'entrada), Àngel Serradell i Palau Sacosta. La superfície construïda de l'escola Bressol serà de 1.024,77 metres quadrats. L'escola bressol tindrà 74 places, serà la sisena de caire municipal i és la primera que es fa de les tres incloses en el pla de mandat del tripartit de govern. Les altres seran al sector Güell-Devesa (ja s'han demanat 400.000 euros a la Generalitat) i la tercera, a Domeny.


Un milió d´euros per a l´estalvi energètic a escoles de Girona

L'Ajuntament de Girona destinarà 750.000 euros del Fons Estatal per millorar els tancaments (portes, finestres i claraboies) en cinc centres. També es destinaran 225.850 euros per millorar la calefacció en nou centres. Amb les obres s'espera un estalvi anual de 24.000 euros. També es posaran 90 m2 per una instal·lació solar tèrmica al pavelló de Fontajau.



Girona reformarà els 736 nínxols del cementiri vell que amenaçaven ruïna

L'equip de govern de Girona ha decidit destinar més de 430.000 euros a la reforma i consolidació dels 736 nínxols del cementiri vell que amenaçaven ruïna. De moment no es preveu fer-hi enterraments, ja que la ciutat disposa encara de 2.800 nínxols disponibles.

L'any 1996 l'Ajuntament de Girona havia decidit l'enderroc dels nínxols pel seu mal estat de conservació. La polèmica amb els titulars va evitar-ne l'enderroc, però va obligar a canviar de lloc les despulles que hi havia als nínxols. Ara, tretze anys després i fent servir una part dels fons d'inversió local, el govern de la ciutat tirarà endavant la consolidació i restauració d'aquestes estructures. «És un cementiri emblemàtic i ara l'aspecte no és bo», assenyalava l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, per explicar la reforma.

El regidor de Medi Ambient, Enric Pardo, va detallar que l'actuació s'aprofitarà per fer unes noves estructures que permetran fer fins a 40 columbaris, per adaptar-se a la pràctica creixent de la incineració. L'alcaldessa va deixar clar que de moment no s'hi enterrarà ningú, complint uns dels compromisos que al seu dia va adquirir l'Ajuntament amb els titulars d'aquell moment. Pardo va assenyalar que ara per ara no cal enterrar ningú en aquests nínxols, perquè la ciutat disposa de 2.800 nínxols lliures, als quals caldrà afegir els 736 que ara es reformaran. «La previsió és que tenim cobertes les necessitats dels propers 15 anys», va afegir Pardo.