Imputen les pintades de la sinagoga de les Corts a un ultradretà

Els Mossos han denunciat un jove vinculat al partit ultradretà Movimiento Social Republicano (MSR) per les pintades fetes en una sinagoga de les Corts en plena ofensiva Israeliana contra Gaza.

El 9 de gener van aparèixer unes pintades a la rodalia del temple jueu, fetes durant la nit anterior, segons constaten els Mossos d'Esquadra. Algunes d'aquestes pintades feien referència al conflicte de Gaza i portaven com a signatura les inicials MSR.

Agents d'Informació dels Mossos d'Esquadra han investigat el cas i finalment han imputat els danys a un noi major d'edat i de nacionalitat espanyola. Segons el peritatge que fixarà el preu de la reparació, l'afer es tancarà com a falta penal –menys de 400 euros– o com a delicte de danys–. Segons els Mossos, els fets ja s'han posat en coneixement de l'autoritat judicial.

L'MSR és un partit ultradretà d'àmbit estatal, però alguns dels líders són a Catalunya. És el cas de Juan Antonio Llopart Senent, editor establert Creixell (Tarragonès), detingut l'any 2003 per apologia del nazisme i del genocidi mitjançant obres distribuïdes per la seva editorial.

Font: AVUI