El departament d'Universitats, Innovació i Empresa es compromet a no signar acords amb l'Estat d'Israel

Més de 300 professors i investigadors d’universitats catalanes demanen al departament d’Innovació, Universitats i Empresa que no fomenti les relacions amb Israel fins que no respecti els Drets Humans i compleixi les resolucions de l’ONU que vulnera sistemàticament.

El Catedràtic emèrit d’història Josep Fontana (UPF), l’ex-rector de la Universitat Politècnica de Catalunya i Catedràtic de matemàtica aplicada Josep Ferrer, el Professor d’història contemporània Jaume Botey (UAB) i el Professor de Filosofia del Dret Jose Luís Gordillo (UB) han entregat al departament d’Innovació, Universitats i Empresa 335 signatures de professors i investigadors d’universitats catalanes per reclamar al conseller, Josep Huguet, que no fomenti les relacions, ni signi futurs acords, amb Israel mentre els seus governs no respectin els Drets Humans i no compleixin les resolucions de l’ONU que vulneren sistemàticament.

Les signatures han estat presentades al Registre de la Conselleria i els quatre membres de la comunitat universitària han estat rebuts pel Secretari General de la Conselleria Enric Aloy. A la reunió el Secretari General ha assenyalat que des de la seva Conselleria no s’han signat acords i s’ha compromès a no signar-ne en un futur mentre l’estat d’Israel no respecti els drets humans a Palestina. Així mateix ha apuntat que entenia que aquesta era una petició que es feia a les diferents conselleries de la Generalitat i que com a tal la faria arribar a les mateixes.