Herrera vol que es cridi a consultes l'ambaixador espanyol a Israel



El diputat, Joan Herrera, ha demanat aquest dilluns que es cridi a consultes l'ambaixador espanyol a Israel i que s'aturi la venda d'armes amb aquest país, perquè 'vulnera els Drets Humans'. 'La comunitat internacional no pot riure les gràcies a un estat que vulnera els Drets Humans', ha assegurat, tot reclamant 'mantenir la fermesa davant d'Israel'. A més, ha demanat un 'canvi de postura' de l'estat espanyol respecte a l'israelià. Herrera ha explicat que el partit no ha rebut 'cap queixa' de la comunitat jueva a Catalunya.

ACN - 19/0172009

"IMPOTÈNCIA"

"Assisteixo aquests dies a rebre les notícies sobre Gaza amb un absolut sentiment d'impotència. Com tants de vosaltres. L'actitud de la comunitat internacional, del Consell de Seguretat, dels diferents governs, no posa fi, ni tan sols condemna el que és una intervenció desproporcionada, sagnant i que vulnera el dret internacional i humanitari per part d'Israel.



De fet, des del grup parlamentari vam demanar la compareixença inmediata d'en Moratinos. I encara que sigui tard, avui hem pogut sentir les primeres declaracions de condemna i concretes per part del president del govern. Sonaven bé.



Però no n'hi ha prou. És necessari posar en l'agenda la necessitat de repensar les relacions polítiques, diplomàtiques i comercials amb Israel, mentre continui una política que porta als palestins a la impossibilitat de ser com a poble, i que deixa a tota la regió d'orient mitjà en un carreró sense sortida. És hora de passar de les paraules als fets, i això ha de suposar posar damunt la taula la necessitat de suspendre els relacions diplomàtiques amb Israel."