Girona aprova zonificar totes les escoles i els instituts en tres sectors


El Consell Escolar Municipal va aprovar ahir la nova zonificació de Girona que dividirà la ciutat en tres sectors únics, tant per als centres de primària com per a secundària. D'aquesta manera, segons va explicar la regidora d'Ensenyament, Núria Terés, s'aconsegueix que els alumnes no s'hagin de moure de la seva zona, si no volen, dels zero als divuit anys. Amb aquesta nova zonificació a més, hi haurà més centres educatius per proximitat a triar.

Nuria Terés considera que amb només tres zones “s’igualen les possibilitats d’escollir centres a tots els barris, ja que fins ara dos sectors tenien només dues o tres escoles per triar, quan la resta en tenien set o vuit”.

El canvi de zonificació es fa amb la voluntat de millorar la cohesió social i evitar la formació de guetos en determinades escoles.

Aquesta serà una de les mesures que l'Ajuntament de Girona plantejarà a la Generalitat en l'aula mixta que s'ha convocat per avui. Hi ha però altres accions per millorar la qualitat educativa i que fa temps que el Consell Municipal està debatent. L'objectiu és que tot plegat entri ja en funcionament en la preinscripció per al curs vinent, que s'iniciarà el mes d'abril.

Entre les altres mesures que ja es volen començar a aplicar a partir del curs vinent hi ha la proposta d'un màxim de vint alumnes per aula als col·legis Santa Eugènia, Mare de Déu del Mont i Dalmau Carles, tal com ja succeeix a les escoles de la Font de la Pólvora, Vila-roja i Carme Auguet. L'Ajuntament també aposta per millorar la distribució dels alumnes arribats a fora del termini d'inscripció i dels alumnes amb necessitats especials. La proposta consisteix a marcar un màxim per aula i per centre.