L´exèrcit israelià obliga a suspendre la seva missió al vaixell que portava ajut humanitari per Gaza

L´embarcació “Esperit de la Humanitat” amb la que la ONG “Free Gaza” tenia intenció de trencar el bloqueig del Port de Gaza i proveir d´ajut humanitari a la població ha hagut de suspendre la seva missió perquè l´exèrcit israelià l´ha obligat a retrocedir quan encara es trobava en aigües internacionals. L´”Esperit de la Humanitat” que va sortir ahir a les 8.00 hores del matí (hora espanyola) del Port de Xipre carregada amb cinc tones de medicaments i material sanitari d´urgència i amb 30 metges, diversos periodistes, activistes i polítics, com el senador d´EUiA, Joan Josep Nuet, d´onze països diferents, a bord, ha hagut d´abandonar la seva missió.

Cap a les 2.00 de la matinada d´avui (hora espanyola), cinc vaixells de la Marina israeliana han rodejat l´embarcació, la qual encara es trobava en aigües internacionals. Els soldats israelians han interrogat als 21 civils que viatjaven a la nau. Els han preguntat, entre d´altres coses, la nacionalitat de la tripulació i el propòsit del viatge. Després d´això, l´exèrcit els ha dit que “tornessin a port immediatament i que abandonessin tot intent d´arribar per mar a la Franja de Gaza” amenaçant, fins a tres vegades, que si no tornaven al Xipre els dispararien, amb l´argument que “Gaza és una entitat hostil tancada i sotmesa a una intervenció militar”.

Els vaixells de guerra també han efectuat maniobres perilloses per a la seguretat de l´embarcació humanitària i arribats a aquest punt l´”Esperit de la Humanitat” ha hagut de suspendre la missió.
+ info: Bloc Nuet