Ple de l'ajuntament de Girona

Ahir 13 de gener, es va celebrar el ple de l’ajuntament de Girona. Entre altres temes es van tractar i en el seu cas aprovar:

- La presentació d'al·legacions a les àrees residencials estratègiques. El govern vol participar en la distribució de l'espai de l'Avellaneda.

- Tràmit municipal per permetre la construcció de la biblioteca central i el centre d'art a la zona de les antigues casernes.

- Aprovació inicial del pressupost de l’exercici 2009.

- Modificació de la plantilla de personal per a l'exercici 2009. L'acord permet crear tres places de cap de secció en l'àmbit educatiu dins del grup professional A.

- Les forces del govern van aprovar una moció presentada inicialment per el grup municipal ICV-EUiA on s’acorda:

1.- Manifestar la nostra preocupació per l’aplicació de la Directiva del Retorn i del Pacte Europeu d’Immigració acordat pel Consell de Ministres de l’UE en el conjunt de països de la Unió Europea.

2.- Manifestar a la Unió Europea la necessitat d'una solució comuna i solidària en matèria d'immigració, basada en el respecte als drets de les persones així com en els principis del dret comunitari, en especial al que fa a la lliure circulació de persones.

3.- Demanar al Govern Espanyol que garanteixi els drets bàsics de les persones migrades en situació irregular.

4.- Informar d’aquest acord al Parlament de Catalunya, el Congrés del Diputats, Govern de l’Estat i el Parlament Europeu, així com tots els agents socials que treballen al voltant del fet migratori.


En un moment del ple, quatre representants dels manifestants que hi havia a la plaça del Vi per refusar el genocidi d'Israel a la franja de Gaza van entrar a la sessió i la van interrompre per donar a conèixer a tots els presents les seves reivindicacions: condemnar els atacs, trencar relacions amb Israel i fer boicot als productes d'aquest país.

Desprès van marxar pacíficament sota el aplaudiment de part del públic.