Protesta contra els atacs a Gaza


Més de dues mil persones van participar el dissabte al matí en la manifestació contra Israel i els atacs a la Franja de Gaza convocada a Girona, i que fins ara és la més important que s'ha fet a les comarques gironines. La marxa estava organitzada per la plataforma Aturem la Guerra i la Xarxa d'Enllaç amb Palestina, i va sortir poc després de les dotze de la plaça Catalunya. Encapçalada per uns nens i nenes que portaven una gran bandera de Palestina, va continuar per l'avinguda Sant Francesc, la Gran Via, Santa Clara i el pont de Pedra, abans d'acabar a la plaça del Vi.
Hi va haver una àmplia representació d'entitats socials gironines. La coalició ICV-EUiA va participar en la manifestació, amb una pancarta en què es podia llegir: «No a la guerra. Aturem la impunitat d'Israel.» Hi havia el secretari general d'Interior de la Generalitat, Joan Boada, el diputat al Parlament Lluís Postigo i altres membres de la coalició, com els regidors a l'Ajuntament de Girona Enric Pardo i Núria Terés.
La protesta va discórrer sense incidents, i amb constants càntics contra Israel i els atacs a la Franja de Gaza.
Per acabar, un nen de Girona i una nena de Verges van llegir en àrab i en català el manifest, en què es demanava que s'aturessin els atacs a Gaza, que la Unió Europea trenqués les relacions amb Israel i que el govern de la Generalitat hi suspengués els acords comercials. Tot seguit, també es va demanar el boicot als productes israelians i les empreses que comercien amb aquest país, i una nena palestina va fer un parlament final, improvisat, en el qual va acusar Bush de «no tenir cor», perquè ha permès les morts de nens i nenes. A les dues es va acabar l'acte, i per dimarts s'ha convocat una altra concentració, al vespre, a la plaça del Vi.