ICV i EUiA participen en les concentracions de condemna als atacs d’Israel a Gaza


Delegacions d'ICV i d'EUiA participen en les concentracions de condemna als atacs d’Israel a Gaza. Una delegació d'ICV encapçalada per la portaveu del grup parlamentari, Dolors Camats, i el responsable de moviments socials, David Cid, van assistir a la concentració de Barcelona per donar suport a la comunitat palestina després dels atacs reiterats d'Israel sobre la franja de Gaza i que han causat centenars de morts i milers de ferits. 'El Govern ha de ser sensible a aquesta realitat i això ha de tenir els seus efectes i així ho plantejarem', ha declarat Camats.

Camats anuncia que plantejarà que el Govern “revisi la seva postura” envers l'executiu d'Israel. Per això, Camats ha reiterat que ICV demanarà la compareixença del ministre d'Exteriors, Miguel Ángel Moratinos, perquè doni explicacions sobre què pensa fer el Govern de l'Estat amb les relacions amb Israel.

També una delegació d´EUiA, en la que s´hi trobava el coordinador general de la formació, Jordi Miralles, va assistir a la concentració convocada per diferents entitats davant la Cambra de Comerç espanyola-israeliana de Barcelona. EUiA va voler demostrar al assistir a la concentració el seu absolut rebuig a l´ofensiva israeliana a Gaza.

També Miralles va fer arribar una carta al vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod Rovira, en la que es demana, amb motiu de la nova agressió d’Israel al poble palestí, i de la seva reiterada vulneració dels Drets Humans, que el Govern de la Generalitat condemni els atacs d’Israel i que en demani la seva aturada.
En el text, també se sol·licita que el Govern de la Generalitat “congeli els acords de col·laboració amb Israel en els àmbits de les noves tecnologies de la comunicació i de les tecnologies de gestió de l’aigua”.
Així mateix,també es defensa en la carta que “se suspengui la reunió que una delegació del govern i d’empresaris catalans té previst realitzar a Israel, en les properes dates, per aprofundir en els acords ja esmentats”.
També es diu al text que al ser Catalunya “un poble en favor de la pau i el diàleg (...) el Govern de Catalunya ha d’estar al capdavant d’aquesta voluntat majoritària”.