Girona invertirà un milió dos-cents mil euros dels fons estatals per reformar els centres cívics de Sant Narcis i Vila-roja

El pla de mandat fixava la renovació del teatre del centre cívic del barri de Sant Narcís de Girona per l'any 2010 o 2011, però l'arribada dels fons estatals permetrà que aquesta important millora s'executi aquest any. S'hi invertirà un milió d'euros, que també permetran renovar la instal·lació de climatització de tot el centre.

L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, va destacar la voluntat que la renovació de tota la sala polivalent i l'espai teatral «el converteixin en el segon teatre municipal i es doti de bones condicions». En aquesta línia, Pagans va recordar que el centre cívic de Sant Narcís és el primer que va tenir la ciutat, i el segon tinent d'alcalde, Joan Olòriz, en va destacar el gran dinamisme i la gran utilització que té el recinte entre els veïns.

L'Ajuntament va anunciar ahir que principalment l'obra anirà adreçada a climatitzar el centre cívic perquè no hi hagi temperatures gaire baixes a l'hivern ni es passi calor a l'estiu. Aquest projecte inclou mesures més eficients com la separació dels espais a climatitzar. L'objectiu és estendre el sistema de climatització a tot el centre.

Tot i això, el projecte més "vist" per als usuaris del centre cívic serà la modernització i equipament del teatre amb la millora de les característiques acústiques de la sala, amb la col·locació de grades retràctils i amb la total remodelació de la caixa escènica.
Es preveu que les grades siguin retràctils per mantenir l'actual espai diàfan i lliure per permetre que la sala continuï funcionant com a sala polivalent per a altres activitats que s'hi desenvolupen. La previsió és que la nova grada retràctil tingui 146 butaques i que en casos necessaris es pugui ampliar l'auditori amb algunes cadires.

Precisament per solucionar els dos problemes -la climatització i l'adequació del teatre- s'aprofitaran al màxim les dimensions de la caixa, que té quinze metres d'alçada. En aquest espai es farà l'arranjament necessari per convertir la sala polivalent amb un petit teatre amb totes les necessitats per als actors i també per als espectadors. Així s'adequarà tot el soterrani per fer camerinos, lavabos, dutxes i adequar un espai de magatzem. A més es faran rampes per pujar material a l'escenari. A més, s'ubicarà la pinta i la contrapinta. En la part superior s'instal·larà la maquinària per la climatització que ara era a l'exterior i provoca molt de soroll.



El centre cívic de Vila-roja
L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans (PSC) i el regidor de Polítiques Socials, Joan Olóriz (ICV-EUiA) van explicar ahir que el centre cívic de Vila-roja també rebrà una inversió que permetrà millorar les seves condicions actuals. A Vila-roja es fa una operació de reforma integral per un valor de 150.000 euros.
L'Ajuntament projecta reparar les filtracions d'aigua, les fissures a les parets, arranjar la façana i reformar les persianes -que passaran a tenir motor-. A més, es crearan una coberta i un tancament per a l'espai del pati andalús perquè els usuaris puguin organitzar-hi més activitats. En el projecte també s'inclou la reforma de l'ascensor per ajustar-lo a la demanda actual.
Atès que la coberta del centre cívic és metàl·lica també s'inclou en el projecte la neteja i pintat, que evitarà l'acumulació de brutícia que provoca filtracions.

Tant Pagans com Olóriz van remarcar que són dos centres cívics històrics i amb el Fons Estatal es podrà fer d'un sol cop el que es volia fer en diverses fases i en diversos anys. L'equip de govern destaca la tasca de cohesió social que fan els centres cívics.