La fira Eco-Sí aposta per l´ecologia per fer front a la crisi


L'organització de la tercera edició d'Eco-sí, la fira de la cultura ecològica de Girona aposta pel reciclatge, les energies renovables i l'eficiència energètica com a pals de paller per aconseguir una inversió que garanteixi estalvi en un futur, quan s'està immers en un temps de crisi econòmica d'àmbit global, segons va apuntar ahir el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Girona, Enric Pardo.
L'organització del certamen (Fira de Girona i la revista Eco amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona) fa una crida per tal de conscienciar els ciutadans envers la importància de l'ecologia sobretot en moments de dificultats econòmiques i per aquest motiu s'espera passar dels 6.000 visitants de la segona edició fins a les 9.000 persones per aquest any. "Cal tenir present que invertir en un bé material que només genera despesa no és l'ideal. El que s'ha de fer és invertir en el que estalviem. Llavors sí que està ben invertit", va destacar el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Girona.
La fira Eco-sí, de fet, no es ressenteix com altres certàmens d'aquesta crisi i manté el nombre d'expositors respecte a l'any passat. Al contrari, hi haurà un estand més que en l'anterior edició. La directora de Fira de Girona, Anna Albar, va explicar que la procedència majoritària dels estands participants és de Girona (48%) i Barcelona (35,8 %). També hi ha representants de França, Alacant, Madrid, Saragossa, Múrica, Illes Balears, Lleida, Tarragona, Madrid, Saragossa i Toledo. S'hi podran trobar tota mena de productes per comprar o informar-se. Destaquen els sectors de la salut que engloba venda de productes, teràpies naturals i aparells (29,3%), ecologia, medi ambient i turisme (14,6 %), alimentació biològica (13,3 %), artesania (12 %), calçats i teixits (4 %) i mobiliari (2,6 %). L'Ajuntament de Girona disposarà d'un expositor dedicat a tres accions: foment de l'horticultura a les escoles, menjars ecològics a les escoles i reciclatge de matèria orgànica.

Activitats paral·leles
La fira Eco-Sí obrirà les portes aquest divendres a les quatre de la tarda i estarà oberta fins diumenge a les vuit del vespre. El preu per entrar al Palau de Fires són dos euros. Tant Anna Albar com Enric Pardo van ressaltar ahir que la fira Eco-Sí és quelcolm més que una mostra de caràcter comercial. També és cultural. És per això que s'ha organitzat una trentena d'activitats, entre les quals hi ha quatre exposicions, tallers, representacions teatrals i conferències temàtiques. Pel primer dia n'hi ha sobre estrès i alimentació i sobre la crisi energètica. Pel segon dia, se n'ha previst solbre alimentació ecològica a les escoles, la vacuna VPH, l'aigua de l'aixeta, psicoteràpia, les bosses de plàstic, medicina tradicional xinesa, entre altres. El darrer dia es parlarà de les flors de Bach, gimnàstica i l'escalfament de la Terra.
Diari de Girona/T. Carreras