Alecos Alavanos: “Necessitem un gran canvi a Grècia orientat cap els valors, els llocs de treball i l’educació de qualitat”


El portaveu parlamentari de Synaspismos es reuneix amb el primer ministre Costas Karamanlis amb motiu dels incidents que hi ha a Grècia després de la mort d’un jove a mans de la policia

El president i portaveu del grup parlamentari de Synaspismos, Alecos Alavanos ha mantingut avui una reunió amb el primer ministre Costas Karamanlis amb motiu dels incidents que estan passant a Grècia entre la policia i grups de joves. Al sortir de la trobada Alavanos ha assegurat que Grècia està “davant d’una revolta social de la joventut” alhora que ha reclamat que “si el Govern i les altres forces polítiques i els mitjans de comunicació de masses haguessin tingut més en compte els reclams de Synaspismos dels darrers quatre anys per fer de la joventut la nostre primera prioritat, no haguéssim arribat a aquest punt”.



Pel portaveu parlamentari de la formació grega “les noves generacions viuen envoltades per murs d’inseguretat, rebuig i aïllament” i en aquest sentit ha enviat una salutació als estudiants, nois i noies i a “tota la gent jove que no s’amaga, estem amb ells, no els senyalarem ni els sermonejarem. I no els deixarem sols”. Alavanos creu que “la mort d’Alexandros, un noi de 16 anys, recau en l’estat autocràtic predominant i en les autoritats de l’ordre”. “No podem resoldre el problema utilitzant més mesures repressives ni desplegant més policia”, ha afegit el dirigent de Synaspimos.



El portaveu de Synaspismos ha indicat que “el nostre dit senyala al sistema i les seves injustícies cap a la joventut” tot i que s’ha desmarcat dels actes violents: “No recolzem l’assalt a comerços, a cotxes, a cases i edificis públics. Estem inequívocament contra la violència cega”.



Per Alavanos “hem d’entendre que el que està passant és un autèntic fenomen social, que està agafant dimensions molt rellevants. Hem d’entendre qui i quines polítiques han provocat aquests sentiments de ràbia o de revenja en la joventut, per tal de canviar-les” En aquest sentit ha indicat que estem “davant d’un problema polític que necessita una solució política”. Per això per Alavanos “la solució ha de passar perquè l’estat demani perdo a través de la pràctica”. Amb tot ha proposat que el Govern “ha de promoure, immediatament, un nombre de mesures com la creació de llocs de treball per la joventut; l’impuls de l’educació pública, suficientment finançada i amb gratuïtat universitària; garantir espais públics de trobada per gent jove per trobar-se, divertir-se, enamorar-se; impulsar una reforma democràtica de les forces policials. No necessitem policies armats als barris, amb llicència per utilitzar les seves pistoles i ferir de mort a adolescents.



El dirigent de Synaspismos ha advertit que aquesta revolta de les noves generacions “demostra que el país no pot continuar on es troba avui, amb el Govern actual i amb el sistema actual” alhora que ha posat sobre la taula la necessitat “d’una solució coordinada i radical per al país”. En aquest sentit ha fet una crida a la joventut “a sumar-se a una lluita per ajudar-nos a canviar el govern de forma decidida, pacífica i militant i de caminar junts cap a aquest canvi orientat cap als valors, els llocs de treball i l’educació de qualitat per les futures generacions”.