Financiació per les noves escoles bressol

Actualment, l'Ajuntament de Girona està projectant tres noves escoles bressol. L'Ajuntament demanarà subvencions per a la construcció de dues noves llar d'infants municipals: una a Montilivi i una altra al barri Güell-Devesa. A banda de les dues esmentades també se n'ha pensat una tercera a Domeny.

la regidora d'Educació, Núria Terés, va informar ahir, que almenys una de les dues escoles bressol previstes al pressupost (Montilivi i Devesa) aniria a aquest fons. Per l'altre es demanaran diners a la Generalitat. De fet, la intenció del govern local era incloure-les totes dues al conveni de la Generalitat sota el qual el Govern català aportarà 5.900 euros per cada plaça nova. La demanada d'aquests ajut es va retirar de l'ordre del dia del ple.

La que es començarà a construir primer és la que se situarà en una solar proper a la plaça Ciutat de Figueres de Montilivi. El projecte ja està fet i segons la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Girona, Núria Terés, les obres ja començaran l'any 2009.
La segona que es vol començar a aixecar és la que se situarà al Güell-Devesa. Actualment s'està redactant l'avantprojecte i hi ha diferents opcions sobre la seva ubicació. La que probablement té més números és l'espai on hi ha un aparcament gratuït, a la plaça Mela Mutermilch. També s'ha estudiat la possibilitat d'un espai on actualment hi ha un altre aparcament, que tampoc és de pagament, al carrer Joan Vayreda.

De cara al 2010, l'equip de govern preveu construir l'escola bressol de Domeny, que se situarà al col·legi de primària del barri. De moment, encara no es disposa del projecte i es preveu elaborar al llarg de l'any vinent.

Els ajuts econòmics promesos a les administracions locals, per part del Govern espanyol, poden derivar en altres projectes nous en matèria d'educació a la ciutat de Girona que fins ara no han estat anunciats.

D'altra banda, l'equip de govern també portarà al ple d'avui la demanada d'una altra subvenció a la Generalitat de Catalunya per tal de fer obres d'adaptació a l'escola bressol la Baldufa, de Germans Sàbat. L'edifici té dues plantes i s'hi vol construir un ascensor, tal com ha informat Núria Terés.