ICV i EUiA han participat a la concentració convocada per associacions i sindicats de la comunitat educativa en defensa de l’educació pública.


El diputat al congres de Madrid, Joan Herrera, va exigir "coherència" al Govern de la Generalitat perquè respecti el Pacte Nacional d'Educació i el Pacte d'Entesa. Per a Herrera, el projecte de llei d'Educació de Catalunya (LEC) ha de garantir "el servei públic per a tota l'educació a més de la igualtat davant la llei dels centres públics i privats".
Per a Herrera, la participació en la concentració estava totalment justificada perquè "un partit que ha signat l'acord d'Entesa el que està fent aquí és defensar l'acord" i ha recordat que el Pacte d'Entesa preveia "molt clarament" que l'educació finançada per la Generalitat s'ha d'entendre com a "servei públic".
"Som on hem de ser", ha enfatitzat Herrera, que ha demanat al Govern que arribi a un pacte amb la comunitat educativa i els sindicats per garantir "l'escola pública i de qualitat" i aconseguir "igualtat de condicions, drets i obligacions" entre les escoles públiques i concertades.
Per la seva part el diputat al parlament de Catalunya, Jordi Miralles, ha insistit que el grup parlamentari d´ICV-EUiA, del que és vicepresident, donarà suport a tots els actes unitaris que tinguin per objectiu millorar la LEC: “Defensem el servei públic d’educació i volem fer realitat l´Acord d´Entesa i el que diu el Pacte Nacional per l´Educació”.

D´altra banda, Miralles s´ha mostrat sorprès que el conseller Maragall no entengui la presència de partits en aquesta concentració: “Pensava que això ja estava superat”, ha dit el dirigent d´EUiA, que ha volgut recordar al conseller d´Educació que “si avui governem les esquerres a Catalunya és per les complicitats en matèries com l´educació o la sanitat” i ha afegit que “la societat catalana sempre ha estat més creativa i ha avançat en drets quan l´esquerra social i política han treballat i caminat plegades”.

Per acabar, Miralles ha dit que amb la concentració es pretén contribuir a què “la LEC es mogui cap a l’esquerra i no cap a la voluntat de CiU i les patronals dels centres privats”.

A la concentració ha participat una àmplia representació de càrrecs públics de la coalició ICV-EUiA.