ICV-EUiA demana a la Diputació de Girona suport per gestionar les ajudes extraordinàries del Govern


El diputat gironí i responsable de política municipal al grup parlamentari d’ICV-EUiA, Lluís Postigo, ha fet una crida a que totes les administracions intervinguin i concentrin tots els seus esforços en aquest tema. Postigo ha dit que els grans municipis tenen eines per demanar i aconseguir aquests ajuts, però que els molts municipis petits de la demarcació gironina necessiten assistència en tot el procès per assolir aquests ajuts. En aquest sentit, creu convenient que la Diputació de Girona creï una oficina d’assistència al Fons Municipal d’Inversions tal i com ja està anunciat que farà la Diputació de Barcelona. El diputat calcula que als municipis de les comarques gironines els pertocaran uns 125 milions d’euros (177 € per habitant) i afirma que “cal actuar amb premura, atès l’estretesa dels terminis que s’han fet públics per a presentar sol·licituds i presentar les obres”. Segons Postigo “hi ha risc que aquests ajuts no es puguin aprofitar en la seva totalitat donat el breu termini de temps que hi ha per fer les sol·licituds”; en aquest sentit, creu necessari que el govern central garanteixi l’aplicació íntegra del fons ampliant els terminis preestablerts.
Per que respecte a les tasques que hauria d’assumir l’oficina especial d’ajuda a la gestió dels fons estarien la d’assistència integral als municipis en procés de sol·licitud, execució i justificació dels ajuts, facilitar als municipis les eines de planificació tècnica i financera municipal, assegurar la viabilitat jurídica, tècnica, econòmica dels projectes i la coordinació necessària amb el Ministerio de Administraciones Públicas per tal de garantir la màxima eficiència i eficàcia en la tramitació d’aquests ajuts.
La formació política també ha demanat la implicació del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya per a que arbitri un mecanisme de col·laboració amb les diputacions provincials.