Willy Meyer i Raul Romeva voten per que el Parlament Europeu condemni la nova legislació de Lituània que prohibirà que es parli d’homosexualitat

El 17 de setembre s'ha aprovat per 349 vots a favor, 218 en contra i 46 abstencions d'una resolució que condemna la legislació de Lituània que a partir del març del 2010 prohibirà que es parli d'homosexualitat a les escoles així com tota referència a l'homosexualitat en la informació pública a l'abast dels infants.

El Parlament lituà va aprovà unes esmenes a la Llei sobre la protecció dels menors contra els suposats efectes perjudicials de la informació publica sobre l’homosexualitat. Aquesta llei pretén impedir la difusió de la "informació pública que fa campanya en favor de les relacions homosexuals" i "desafia els valors familiars".

L’eurodiputat d'Esquerra Unida Willy Meyer ha explicat que "és necessari que les autoritats lituanes modifiquin la llei o la deroguin i que s'abstinguin d'aprovar les esmenes als codis penal i administratiu, amb la finalitat d'assegurar que les lleis siguin compatibles amb els drets humans i les llibertats fonamentals, com s’estableix en el Dret internacional i europeu".

Meyer ha valorat positivament que "la nova Presidenta de Lituània demanés al Parlament lituà que examinés de nou la llei per a vetllar pel respecte de «els principis constitucionals de l'Estat de Dret, la seguretat jurídica i claredat legislativa» i perquè «no es violin les garanties d'una societat oberta i d'una democràcia pluralista»".

"Per aquests motius, i per la urgent necessitat de la revisió d'aquesta llei he votat a favor de la resolució comuna del Parlament Europeu"- va explicar Meyer.

Raul Romeva, per la seva part, celebra que el Parlament Europeu condemni la nova legislació de Lituània que prohibirà que es parli d’homosexualitat a les escoles

L'eurodiputat d'ICV i vicepresident de l'intergrup de LGBT, Raül Romeva, ha celebrat "Com a grup estem satisfets que el Parlament Europeu hagi enviat un clar missatge al govern lituà que la homofòbia no té cabuda a la UE, ni a la seva societat ni de cap manera inclosa en la seva legislació", ha remarcat.

"Aquesta llei contravé els Tractats de la UE, la seva Carta de Drets Fonamentals i la Convenció Europea de Drets Humans, i d'acord amb aquestes hauria de ser derogada", ha dit Romeva que també ha volgut destacar que "és especialment alarmant que el Parlament de Lituània hagi tingut èxit en l'aprovació d'una legislació homòfoba sota el pretext de la protecció dels menors, quan és indubtablement de l'interès dels i les joves de disposar del màxim d'informació sobre aquestes qüestions".

En aquest sentit, Romeva, que també ha estat co-impulsor de la resolució, ha subratllat que "una discussió oberta entre la gent jove és la millor manera fer caure actituds discriminatòries i els elevats índex de suïcidi entre els i les joves que exposen la seva condició de gais o lesbianes".