La Girocleta començarà a pedalar el 25 de setembre

El servei públic de bicicletes de Girona, batejat pels ciutadans com la 'Girocleta', està quasi a punt per començar a pedalar. El 25 de setembre arrencarà aquest nou servei. Les obres a les vuit estacions de bicicletes ja han començat i els usuaris, a partir del 15 de setembre, es podran donar d'alta a través del web del servei. Donar-se d'alta costarà 30 euros l'any i els usuaris podran fer-la servir un màxim de dues hores seguides. Les bicicletes llueixen els colors identificatius de la ciutat: verd, vermell i groc. Incorporen una cistella, canvi de marxa, seient regulable i són lleugeres i de fàcil conducció.
El servei arrenca amb 160 bicicletes i 200 places d'aparcament, distribuïdes en vuit estacions arreu de la ciutat. Aquestes estaran situades a la Biblioteca Antònia Adroher (Germans Sàbat), l'avinguda Ramon Folch, plaça Catalunya, a la Renfe, al Pont del Dimoni (Santa Eugènia), Emili Grahit, plaça Pere Calders i la biblioteca Ernest Lluch (a la zona Migdia).
La gent s'haurà de donar d'alta durant un any per poder obtenir la targeta amb la qual funcionarà el servei. Aquest tràmit es farà a través del web de la Girocleta (a partir del 15 de setembre) i s'haurà de pagar la quota de servei amb targeta de crèdit. El preu d'aquesta tarifa anual és de 30 euros i dóna dret a la utilització del servei, sense cap més càrrec, durant mitja hora. Si l'usuari excedeix aquest temps, haurà de pagar 0,50 euros per cada mitja hora més. Això és perquè es vol que l'ús de la Girocleta sigui per moments puntuals i no continus. A més, si es passa de les dues hores, els ciclistes hauran d'abonar una quantitat de tres euros més per hora. L'Ajuntament de Girona també ha previst una penalització de 150 euros per no retornar la bicicleta després de 24 hores.
Les bicicletes es podran agafar a partir de les 6.30 del matí, entre setmana, i a les vuit del matí els caps de setmana i festius. A les 22.30 ja no es podran agafar més bicicletes. El servei està obert a totes les persones majors de 16 anys.