Joan Herrera lamenta que el Congrés no condemni les paraules de Benet XVI



La proposició no de llei que el grup d'IU-ICV ha presentat al Congrés per condemnar les paraules del papa Benet XVI en la seva visita a l'Àfrica i en relació a l'ús del preservatiu com a mètode de prevenció de la SIDA ha estat rebutjada per tots els grups en la Comissió de Cooperació Internacional per al Desenvolupament.

El diputat Joan Herrera haqualifica les paraules del papa de "mentida científica" i demana una "reacció enèrgica" davant qualsevol Estat que es pronunciï en contra del preservatiu com a instrument de lluita contra la SIDA

Joan Herrera, ha lamentat que el Congrés dels Diputats no hagi condemnat les paraules que el papa Benet XVI va dir en la seva darrera visita a Àfrica assegurant que el preservatiu no és un instrument eficaç en la lluita contra la SIDA sinó tot el contrari. "Lamentem que no s'hagi presentat esmena alguna", ha dit Herrera en al·lusió a l'actitud de la resta de grups parlamentaris del Congrés davant el debat d'aquesta proposició no de llei alhora que creu que hauria estat "positiu que el Parlament es pronunciés com ho han fet altres parlaments".

Herrera ha citat com a exemples la declaració que el Parlament belga va aprovar amb 12 vots a favor, 3 en contra i una abstenció i el text del qual la formació ecosocialista ha presentat literalment al Congrés dels Diputats i les declaracions que governs com el francès o l'alemany van fer en favor de l'ús del preservatiu com a principal instrument de lluita contra la SIDA. El diputat també ha posat com exemple les declaracions públiques que van fer organitzacions internacionals com l'OMS, ONUSIDA o UNFPA dies després de les paraules del papa.

"Crec que un parlament, tinguis el color polític que tinguis o la fe que tinguis hauria de condemnar aquestes paraules", ha dit Herrera en relació al resultat de la votació que s'ha fet avui en el Congrés dels Diputats i per lamentar que l'esquerra i la dreta espanyol no s'hagin pogut posar d'acord en la condemna d'aquestes paraules sobre l'ús del preservatiu com a lluita contra aquesta enfermetat.

Amb tot Herrera ha demanat una "reacció enèrgica" cap el que considera "un dogmatisme liberal que busca confondre i aconseguir que moltes persones rebutgin l'ús del preservatiu com a lluita contra la SIDA". "Sembla que aquest sigui una tema tabú en aquest parlament", ha afegit Herrera alhora que ha demanat que el Congrés es pronunciï davant totes aquelles afirmacions que posin en dubte la utilització del preservatiu com a instrument més eficaç per evitar aquesta malaltia.

El diputat ha qualificat les paraules del papa Benet XVI de "mentida científica" i de "gravíssimes" i ha alertat que s'ha de tenir en compte "l'abast universal d'aquestes paraules i l'impacte que poden haver tingut a l'Àfrica on moltes persones estan lluitant contra la SIDA". Herrera ha recordat que en el continent Àfrica "proa de 25 milions de persones estan afectades" per aquesta malaltia i que "el 75% de la població que mor pel virus del VIH és africana".