L’àrea de medi ambient de l’ajuntament de Girona projecta un pla que busca la reducció de fins a un vint per cent de la factura elèctrica.

L'Ajuntament de Girona ha estat pagant el manteniment d'uns 300 comptadors elèctrics durant anys tot i que ja no tenien cap ús. Els comptadors feia temps que estaven obsolets però ningú s'havia encarregat de donar-los de baixa i, mentrestant, la companyia elèctrica ha anat cobrant el servei de manteniment.
Aquesta situació ha saltat a la llum quan l'actual regidor de Medi Ambient, Enric Pardo (ICV-EUiA), ha decidit fer una auditoria per saber quants comptadors hi ha a la ciutat i de quina manera poden rebaixar les factures energètiques i estalviar-se diners, segons va informar ahir Ràdio Girona.

Treball de formigueta
Encara no s'ha quantificat fins a quant pugen els diners que durant tants anys s'han estat pagant sense tenir cap ús. De fet serà difícil, perquè cada unitat va deixar de funcionar en una data diferent i per tant és a partir d'aquesta fins a l'actualitat quan s'ha estat gastant innecessàriament. El regidor de Medi Ambient, Enric Pardo, explicava ahir que ha estat un treball "de formigueta". S'ha hagut d'anar a cada equipament i comprovar quins comptadors són els que estan vigents i quins són vells i que no s'han desmuntat. L'estudi ha abraçat uns 750 comptadors situats en edificis de titularitat municipal.
L'auditoria que ha servit per detectar aquesta despesa en comptadors elèctrics en desús s'inclou en un projecte molt ampli que busca la reducció de fins a un vint per cent de la factura elèctrica que gasta l'Ajuntament de Girona. A més, l'àrea de Medi Ambient del consistori gironí està preparant les bases d'un concurs per tal que el futur subministrador d'energia pels edificis municipals sigui una empresa que aposti per les energies renovables, amb venda d'aquest tipus de fins a un quaranta per cent. També es preveu animar els gironins, per mitjà d'alguna campanya que triïn companyies que apostin per aquest tipus d'energia.