Enric Pardo (ICV-EUiA), reitera en la revista de la festa major del barri de la Devesa que cal abandonar el projecte del polèmic pavelló de la Devesa



El regidor del barri de la Devesa de l'Ajuntament de Girona, Enric Pardo (ICV-EUiA), reitera en la revista de la festa major del barri que cal abandonar el projecte del polèmic pavelló de la Devesa, i ho argumenta per la controvèrsia que ha generat.

Escrit per la revista de la festa major del barri


Una nova festa major és l’expressió de la vida en comunitat, el millor reflex de una ciutat que és el resultat de la seva història però també com a conseqüència del seu devenir d’una realitat plural que reflecteixen els seu barris , els mes antics i els mes joves com el nostre.

El nostre barri s’ha anat teixint en aquets darrers anys d’una marera racional però tot allò que queda per fer cal que segueixi el mateix esperit i millori el grau de participació i col.laboració enter veïns i ajuntament. S’han fet moltes coses, però jo sóc dels que pensa que quan col·lectivament tenim un desig, l’univers es conjura per a fer-lo possible. Així, que no tinc cap mena de dubte que serà una realitat el desig col·lectiu que l’Associació de Veïns del Guell-Devesa va expressar l’any 2006 demanant que aquest barri es convertís en la primera àrea verda de Girona i es limités la velocitat a 30 km/h. Aquest desig, que parlava de mesures de pacificació del trànsit, de donar preferència als veïns en l’aparcament, de donar continuïtat a l’eix per a vianants del carrer Güell, és avui més a prop però caldrà continuar insistint.

També ens queda una regust amarg en el tema del Pavelló de la Devesa, però estic convençut que les societats que avancen són aquelles que prioritzen els acords sobre els temes de consens i aparquen els temes que generen controvèrsia. Els uns enforteixen el sentiment de comunitat i els altres el divideixen. La Devesa és un bon exponent d’aquesta tesi. El conjunt de propostes aportades durant el procés mostra un elevat grau d’acord. Tan sols un tema ha generat controvèrsia de forma indiscutible entre la ciutadania: el nou pavelló esportiu. Respecte a aquest tema, el meu grup municipal, com un bon nombre de veïns i veïnes, ha mantingut una postura contrària a situar nous edificis dins el parc. Però més enllà de les nostres posicions, ens sembla que, donat el sostre pressupostari que tenim, el més assenyat és integrar en el Pla d’Usos els aspectes sobre els quals hi ha consens i deixar de banda aquells que, com el pavelló, lluny d’aplegar voluntats ens divideixen.

Hem de valorar molt positivament la nova escola bressol que esdevindrà un element de servei educatiu de barri i ciutat de gran qualitat i que si tot va bé estrenarem el curs 2010-2011. Tant mateix a final d’any tindrem nous pisos de lloguer de protecció oficial al solar de l’antiga plaça de braus en el baixos d’aquets pisos i trobarem alguns espais que sense ser molt grans si que podrien satisfer necessitats de caràcter social i associatiu que el barri necessita.

L’alta velocitat i les obres de l’estació i el soterrament de la línia son ara ja un fet irreversible, aquells que pensàvem diferent quedàrem en el seu moment en minoria, ara la nostra tasca, activa i constant, passa per la seguretat i la voluntat de minimitzar les molèsties, cal i aquets es un compromís meu coma regidor de barri que el veïns tinguin tota la informació i millorin els canals de diàleg per a fer més facils per a tot aquets anys que ens queden de obres.

No em queda més que dir-vos que tingueu unes bona festa i que com cada any busquem un moment per parlar tranquilament del barri i del seu futur.


Enric Pardo, regidor del barri de la Devesa de l'Ajuntament de Girona