ICV i EUiA amb el poble d’Honduras



Diferents càrrecs d’ICV i d’EUiA carreguen contra el criminal cop d’estat.

L´eurodiputat d´IU, Willy Meyer, manifesta la seva repulsa davant la repressió del govern de `facto´ sobre els hondurenys

Willy Meyer, eurodiputat d´Izquierda Unida i vicepresident de l´Assemblea biregional Europa-Amèrica Llatina ha manifestat la seva "repulsa per la repressió que el govern de `facto´ està exercint sobre els milers d´hondurenys concentrats a les rodalies de l´ambaixada de Brasil per a manifestar el seu suport al president electe, Manuel Zelaya.

"Els militars estan utilitzant bombes lacrimògenes i trets de fusells i bales de goma. Hi ha ferits de bala als hospitals i es desconeix el número de detinguts. L´exércit ha pres `Radio Globo´ i han tancat `Cholusat Sur´, el canal que transmetia els successos prop de l´ambaixada de Brasil. Han tallat el subministre elèctric a la zona i la comunicació dels telèfons mòbils" –ha explicat Meyer.

L´eurodiputat ha volgut manifestar la seva "major repulsa a com el govern de `facto´ està reprimint a la població hondurenya, que es troba en una veritable situació d´estat de setge".

"La situació és molt greu i per això exigim que es convoqui el Consell de Seguretat de Nacions Unides per a tractar de la situació de violència que es viu a Hondures i de com garantir la seguretat del President Manuel Zelaya.", ha conclòs Meyer.

ICV exigeix el restabliment de l'ordre constitucional a Hondures

Per la seva banda la portaveu del Grup Parlamentari d'ICV-EUiA, Laia Ortiz, ha exigit el "restabliment de l'ordre constitucional a Hondures" en el marc del retorn del president electe que actualment està a l'ambaixada del brasil a Tegucigualpa. Ortiz ha demanat també al Govern espanyol "reforçar la pressió cap a el Govern golpista per tal de restablir la legitimitat constitucional". Al mateix temps la portaveu creu que la Comissió Europea hauria de "recolzar a la OEA en la recerca d'una solució pacífica a la situació creada pels golpistes.

Per Ortiz el Govern golpista hauria de garantir "l'aturada immediata de qualsevol repressió envers els manifestants per part de la policia" així com "l'establiment immediat d'un procés de diàleg tutelat per l'OEA per tal de restablir l'ordre a Honduras. Ortiz creu que l'executiu responsable de la marxa del president electe també haurà de tenir "el màxim respecte a la inviolabilitat de l'ambaixada brasilera a Tegucigualpa" on ara mateix es troba el president Zelaya, legítim cap de Govern escollit pels hondurenys en unes eleccions.