Dimecres (30) té lloc a Can Ninetes la primera trobada per preparar el 2n Fòrum Social Català



El proper dimecres -30 de setembre- a les 8 del vespre, s'organitza una primera reunió per valorar la possibilitat de celebrar un Fòrum Social Català a Girona -al Centre cívic Can Ninetes de Santa Eugènia- amb l'objectiu de descentralitzar i completar el que ja es fa a Barcelona i d'acostar, a les comarques gironines, la reflexió i l'acció a partir d'una democràcia veritablement participativa -a nivell polític, econòmic i social-, a més de proposar alternatives que es centrin en l'atenció de les necessitats de l'ésser humà i del respecte a la natura.

Aquesta trobada està promoguda per dos gironins que van participar a l'última edició del Fòrum Social Mundial (FSM) que es va fer a Belém, al Brasil, i comptarà amb un dels organitzadors del FSCAT de Barcelona per assessorar-nos, així com amb el suport de la Coordinadora d'ONG Solidàries. Si ets d'una entitat que treballa per canviar el món i tens ganes d'aportar el teu gra de sorra, vine a la reunió i informa't de com pots col·laborar a fer realitat el Fòrum Social Català de Girona. T'hi apuntes?

DIMECRES 30 de setembre

El moviment social i associatiu de Catalunya ha estat clau, al llarg de la història, per prendre la iniciativa i organitzar-se per treballar a favor d'interessos comuns o lluitar a favor de causes pendents.

Amb aquest esperit i aprofitant l'organització del FSM, membres d'entitats vinculades a la Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines i l'Alt Maresme han participat a les edicions de Porto Alegre, Caracas, Nova Delhi, Nairobi i -més recentment- a la de Belém (Brasil).

Després de la bona experiència que va suposar l'organització del Fòrum Social Català el 2008 a Barcelona, on es va aconseguir generar contactes, articulacions i aprenentatges entre organitzacions i moviments d'una gran diversitat i d'arreu de Catalunya, us volem convocar a una reunió per posar fil a l'agulla per a l'organització del 2n Fòrum Social Català (FSCAT) a Girona.

Ens sembla vital que les entitats i associacions visquem plegats l'esperit del Fòrum. I més encara en aquest moment històric de crisi, que fa més que possible, urgent i necessari, que busquem, trobem i implantem alternatives que facin del món un lloc més just per a tothom.

Així doncs, us convoquem a una primera reunió per debatre la possibilitat d'embarcar-nos en l'organització a Girona del 2n FSCAT, si ens sembla a totes i tots una bona idea. T'hi apuntes?

:: Històric FSM 2004

:: NÚRIA TERÉS
> Des de l'Índia: Jinda bad! Llarga vida!