Joan Herrera, ha reclamat centrar la Diada Nacional d'aquest any en la crisi



El diputat Joan Herrera, ha reclamat centrar la Diada Nacional d'aquest any en la crisi, perquè "és sens dubte el primer problema dels catalans", ha subratllat i posat de manifest que "la Diada d'aquest any és "diferent" per la gravetat econòmica.

Per això, Herrera ha subratllat que el paper d'una força catalanista en aquesta Diada ha de ser "actuar" per aconseguir una "sortida solidària a la crisi". Tant Saura com Herrera han subratllat l'estreta relació entre la cohesió social de Catalunya i la seva construcció nacional, i han dit que les dues pautes han de ser "l'eix d'actuació".

Joan Saura: “No hi ha construcció nacional de Catalunya sense cohesió social”

Durant la seva intervenció, Saura també ha destacat "el compromís del govern de Catalunya en la promoció del nostre autogovern està sent excel·lent, que el desplegament de l'Estatut en global està sent notable, i que malauradament l'actitud del Govern de l'Estat es troba a punt del suspens". I també ha donat un suspens tant al defensor del Poble, Enrique Múgica, com al PP i els ha culpat d'haver provocat que Catalunya estigui a l'espera de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut".