Girona inicia el procés que ha de permetre fer la nova incineradora i el complex de residus de Campdorà


El ple de l'Ajuntament de Girona començarà avui la tramitació prèvia a la modificació puntual del pla general i del pla especial per a la implantació de la futura incineradora i el complex tecnològic de gestió de residus a Campdorà, i posarà a informació pública la documentació corresponent. D'altra banda, el ple aprovarà la modificació del projecte d'obres bàsiques del Pla de Baix de Domeny, així com la relació de béns a expropiar per al projecte del pont del Ter.

Després que l'Ajuntament de Girona i la Generalitat van tancar, abans de l'estiu, l'acord per construir la nova planta de tractament de residus a Campdorà, el consistori inicia la tramitació amb l'aprovació pel ple dels tràmits previs i amb la demanda al Departament de Medi Ambient que faci l'informe sobre la implantació del complex.

La nova planta, que es construirà al costat de la depuradora actual, costarà més de cent milions d'euros i es posarà en marxa al llarg del 2013. El cost de la infraestructura l'assumirà íntegrament l'Agència Catalana de Residus i donarà servei a tota l'àrea metropolitana.

Elcomplex ha de servir per poder gestionar el volum cada cop més gran de deixalles reciclables que es generen a Girona i a tota l'àrea urbana de la capital.

A través d'aquest projecte s'ha d'aconseguir que la planta sigui modèlica, dotada de la tecnologia més avançada en el tractament de residus reciclables. Es volen aprofitar alguns dels gasos que es generen en el tractament dels residus per generar energia. Un dels exemples és l'aplicació de l'anomenat sistema de metanització, que serveix per treure el gas metà i reaprofitar-lo per crear energia.

Un altra punt del ple inclou l'aprovació inicial de la modificació del projecte d'obres bàsiques d'urbanització del Pla de Baix de Domeny. La modificació ve motivada pel fet que cal adaptar el tema d'electrificació en línies de baixa, mitja i alta tensió, ja que el pla va ser aprovat el 2003, fa sis anys.

Font: El Punt