L´Ajuntament nega que la discoteca Enjoy Latino sigui especialment problemàtica

L'Ajuntament de Girona considera que la discoteca Enjoy Latino, situada al polígon Mas Xirgu, no és especialment problemàtica. ?Almenys no més que altres locals d'oci nocturn. Aquest cap de setmana, una baralla entre dos grups va acabar amb dos ferits per ganivetades i tres detinguts. Fa més d'un any, hi va haver un mort i temps enrera també hi ha hagut altres baralles.
"Jo diria que en una discoteca on es reuneixen 1.200 persones cada dijous, divendres i dissabte i que al llarg de l'any només tingui un parell d'incidents, per bé que algun sigui notable, d'entrada té un grau de normalitat bastant elevat", va comentar ahir el regidor de Medi Ambient i Activitats, Enric Pardo. "Si no fos una discoteca d'ambient llatí i fos una discoteca convencional probablement també hi hauria els mateixos incidents", va afegir el responsable municipal d'Activitats.

Menys aforament
"Per part de l'Ajuntament no tenim cap queixa de la discoteca Enjoy Latino. Hem de mirar que el sistema de vigilància del local funcioni però la voluntat d'arribar a acords amb la direcció de l'empresa propietària sempre ha estat bona", va continuar Enric Pardo, que va explicar que precisament fa unes setmanes es va presentar una sol·licitud per reduir l'aforament de l'Enjoy Latino de 1.200 a 600 persones els divendres. "A petició d'ells, precisament per limitar la gran quantitat de gent, garantir més seguretat i evitar la massificació", va assenyalar Pardo.
"Per tant, a banda de la responsabilitat personal que hi pugui haver en les persones que han intervingut en els incidents, i això ja està en mans dels Mossos, nosaltres diem que l'empresa propietària està complint amb tots els paràmetres de seguretat i no tenim cap motiu per anar més enllà en aquesta qüestió", va finalitzar el regidor.
Del mateix parer és el secretari general de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm), Joaquim Boadas de Quintana, que tampoc creu que el local sigui més problemàtic que altres: "Feia un any i mig que no havíem de lamentar cap incident a l'Enjoy Latino i no creiem que aquest tipus d'agressions siguin continuades en el temps sinó que ha estat un fet puntual". Boadas va anunciar que la Federació es personarà com acusació popular i que demanaran una indemnització "en concepte de danys i perjudicis perquè aquests fets malmeten greument la imatge de tot el sector".
Font: Diari de Girona