L'Ajuntament tindrà un nou centre obert per a joves al 2010 i ja disposarà de 335 places

L'Ajuntament de Girona ha planificat amb vista al 2010 l'entrada en servei d'un nou centre obert per a adolescents al barri de Palau Montilivi. Aquest nou centre permetrà afegir vint places més a l'oferta de centres oberts i arribar a les 335 en la dotzena d'espais. Els centres oberts funcionen entre les 5 de la tarda i les 8 del vespre i serveixen per fer reforç escolar, activitats de lleure, esportives o culturals a aquells infants o adolescents que són derivats des dels serveis municipals.

El tinent d'alcalde de Serveis Socials, Joan Olòriz, va explicar que amb el nou centre esperen poder eixugar la llista d'espera que té aquest servei. Al llarg de l'any hi passen més de 350 alumnes, ja que periòdicament es renova l'alumnat que aprofita aquest servei. Olòriz posa l'èmfasi en la importància que suposa treballar «en la prevenció des de ben petits per evitar riscos d'exclusió posteriors».

El programa de centres oberts per al curs 2009/2010 tindrà una inversió prevista de 304.000 euros. El servei l'utilitzen famílies estrangeres en un 43% dels casos, però també tenen un pes específic en el conjunt les famílies monoparentals, amb un 21,6% del total d'usuaris. Girona disposa de vuit centres infantils de 6 a 12 anys i quatre més per a joves de 12 a 16 anys, als quals s'afegirà el de Palau Montilivi. Olòriz posa en relleu la voluntat que cobreixi les necessitats d'aquest barri, que ha tingut un gran creixement en els últims anys.

Dels menors, el 57,50 per cent són nois i la resta, noies. El 43 per cent són fills de famílies d'origen extracomunitari. També destaca que el 21,6 per cent són de famílies monoparentals.