Joan Olóriz (ICV-EUiA), no es pot generalitzar sobre la gent que viu al carrer

La regidoria de Serveis Socials de Girona va confirmar ahir que ja fa dies que treballa per buscar una solució al captaire que va amenaçar amb una navalla el mossèn de l'església de Santa Susanna del Mercadal. El tinent d'alcalde de l'àrea, Joan Olóriz del grup municipald’ICV-EUiA, va explicar que "el pidolaire està localitzat des de fa mesos però es nega a rebre un tractament per als problemes d’adició que té". En aquest sentit, l'Ajuntament de Girona ha confirmat que ha portat el cas davant la fiscalia per intentar buscar una solució perquè l'home pugui rebre un tractament de desintoxicació "o bé a la presó, o bé mitjançant els serveis socials". En aquest sentit, s'estan coordinant tant els serveis socials com la policia local.
La intervenció municipal
L'Ajuntament ja ha contactat diverses vegades amb el pidolaire a través dels tècnics dels serveis socials per evitar que continuï provocant problemes. "Des de fa tres mesos, el problema s'ha agreujat perquè no vol rebre cap tipus d'ajuda", assegura el regidor Joan Olóriz.
Segons el mateix responsable municipal, no s'han detectat més casos de captaires violents, encara que de l'últim escrit del full parroquial de l'església de Sant Feliu es podia entendre que hi ha més temples i capellans afectats".
Tot i reconèixer el problema, Olóriz va advertir que "no es pot generalitzar sobre la gent que viu al carrer perquè no tots són violents". El regidor de Serveis Socials va advertir que "no desitjo que les persones es mirin els pidolaires malament perquè n'hi ha alguns que només hi són pocs mesos i surten amb rapidesa i amb ajuda".
No obstant això, els Serveis Socials de Girona demanen que els ciutadans "no donin caritat" si no que remetin els captaires a les institucions com el centre d'acolliment La Sopa o als serveis de Càritas. "És una recomanació també extensiva als capellans", va advertir Olóriz.