Jordi Guillot proposa un salari social per a totes les persones que ja no tenen accés a la prestació social


El senador pel Grup parlamentari Entesa Catalana de Progrés, Jordi Guillot, ha qualificat de "pedaç decebedor" l'ajuda de 420 euros que el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero va aprovar en el Consell de ministres extraordinari la setmana passada. "El decret llei no resol la crítica situació que passen la immensa majoria dels aturats que ja no perceben prestació", ha dit Guillot i per això ha dit que la nova proposta "és parcial i discriminatòria, al més pur estil ZP, que segueix amb la lògica de política de xecs enlloc de consolidar drets".

De la mateixa manera, Guillot ha lamentat que la data de a partir de la qual es pugui demanar l'ajuda sigui l'1 d'agost ja que moltes persones que s'haurien d'acollir a aquesta ajuda no compleixen el requisit d'haver esgotat la prestació a partir d'aquest mes. Així, el senador ha lamentat que la mesura sigui "excloent i discrimini a més de dues terceres parts dels aturats actuals que no reben cap prestació".

Per tot això, ha dit que "seria millor consolidar com a dret la percepció d'un salari social a tota persona aturada amb l'obligació de formar-se" i ha anunciat que la coalició ICV-EUiA presentarà iniciatives parlamentàries que aniran en aquest sentit.

Finalment, Guillot ha apostat per consolidar el salari social perquè, segons ha dit, "és imprescindible en època de crisi" i ha advertit que les principals prioritats del seu grup en el debat dels PGE pel 2010 serà tot el que afecta a la crisi, ocupació i atur i ha anunciat que "situarem la creació de la nova figura del salari social com un dels elements principals de la negociació pressupostària".