Honestedat i manipulació


Pau Gálvez

No enganyaré, des de la primera frase deixo clar que aquest article no està fet des de l’objectivitat i la indiferència sinó des de l’amistat i el compromís.L’adjudicació d’un estudi de digitalització informàtica a la cooperativa sense ànim de lucre La Copa SCCL, de la qual avia estat soci fundador l’Enric Pardo, ha servit per que durant setmanes un mitjà de comunicació local es dediques al linxament mediàtic de la forma més barroera possible. Dos editorials i dos articles (una del director i un altre d’un cap de redacció) apart d’una nota diària amb qualsevol excusa, donen la mesura de la importància que a aquesta batalla li havien donat alguns.

Amb l’Enric políticament em separen mil matisos i segurament tenim punts de vista diferent sobre moltes coses, però això no treu que tinguem prous punts en comú per compartir un projecte de ciutat que volem socialment justa, ecològicament sostenible i democràticament radical.Més enllà dels aclariments tècnics del cas, que ha fet el propi Enric i que està en mans del servei jurídic de l’Ajuntament, voldria fixar-me en altres paràmetres. A quí li pot molestar tant l’Enric i el projecte que representa? Qui surt beneficiat de sembrar el dubte sobre l’honestedat de l’Enric i el grup municipal? Deixo la resposta en l’aire i que cada lector faci les seves pròpies reflexions.La irrupció d’ICV-EUiA dins del govern municipal va incomodar a més d’un. La gent de la coalició no destaquem precisament per la nostra servitud al poders establers, el pacte de govern que vam signar, està fet amb la filosofia de la lleialtat institucional, però no el de la submissió.

La coalició que formem ICV-EUiA som una força petita i molt plural que des de la nostra diversitat aspirem a un canvi social. Alguns, volent ridiculitzar-nos, ens han reclamat de la cultura del no, i tenen raó, som els del no a una societat injusta on les finances estiguin per sobre de les persones, els que pensem que no està tot escrit i volem canviar el món. No som ingenus i sabem que això comporta costos, començant pels personals. Però davant de determinats atacs sempre ens quedarà la nostra honestedat.
L’Enric Pardo, va assegurar que presentarà «la renúncia l'endemà mateix» si l'expedient informatiu que s'ha obert conclou que hi ha alguna incompatibilitat entre la seva funció municipal i l'adjudicació d'un estudi a la cooperativa La Copa. És aquesta actitud la que mai ens perdonaran els nostres enemics. És aquesta actitud ètica la que deixa despullades les mitges veritats i la manipulació informativa.